يکشنبه 7 آذر 1389 :: نويسنده : ميلاد حيدري
جام جم آنلاين: فريبرز عرب‌نيا در سريال «مختارنامه» نقش اصلي يعني «مختار» را بازي مي‌كند. مختار اولين حضور تلويزيوني عرب‌نياست. پيش از اين عرب‌نيا فقط در فيلم‌هاي سينمايي بازي مي‌كرد.

اين بازيگر در 5 سالي كه ساخت «مختارنامه» به طول انجاميد، بازي در هيچ فيلم سينمايي يا تلويزيوني را نپذيرفت و به گفته خودش يك «خودكشي حرفه‌‌اي» را تجربه كرد.

براي اين بازيگر دلايل مالي نمي‌تواند انگيزه‌اي براي پذيرفتن نقشي مانند مختار كه 5 سال از عمر او را به خود اختصاص داده، باشد. در گفت‌وگويي كه عرب‌نيا در چند مرحله با ايسنا انجام داده، دلايل اين پذيرش را توضيح داده است.

عرب‌نيا ابتدا درباره‌ چگونگي حضورش در سريال «مختارنامه» و همكاري با كارگرداني چون داوود ميرباقري و جمعي از عوامل حرفه‌اي اين سريال، گفت: من به عنوان يك بازيگر همواره براي انتخاب‌هايم دلايلي دارم كه پيش از هرچيز كارگردان و فيلمنامه‌ قرار دارد. وقتي بازي در مختارنامه را قبول كردم، مي‌دانستم كه سال‌ها از سينما دور مي‌شوم. به همين دليل بازي در نقش مختار برايم يك‌جور خودكشي حرفه‌اي بود، اما واقعيت اين است كه من شخصا زندگي را با فراز و فرودهايش دوست دارم و معتقدم زندگي بدون سختي و ريسك، زندگي نيست.

در ادامه مطلب اين پست جالب را بخوانيد...


وي افزود: اما الان شكر خدا به اين نتيجه رسيده‌ام كه انتخابم اشتباه نبوده و «مختارنامه» ارزش تمام اين سختي‌ها و ريسك‌ها را داشته‌است. خدا را واقعا شكر مي‌كنم كه مختارنامه كار خوب و قابل دفاعي شده است.

بازيگر نقش «مختار» با بيان اين نكته كه بازي در آثاري مانند «مختارنامه» ايثار مي‌خواهد، گفت: در چنين كارهايي پوست، مو، گوشت و جان آدم فرسوده مي‌شود. زندگي‌ بازيگر چنين كارهايي دچار تنش‌هاي عجيب و غريب مي‌شود. از نظر حرفه‌اي 5 سال حضور نداشتن در سينما يعني پذيرفتن اين ريسك كه شايد ديگر نتواني در سينما حضور پيدا كني كه خوشبختانه اين اتفاق براي من رخ نداد و بلافاصله بعد از مختار در چند فيلم سينمايي بازي كردم.

عرب‌نيا در پاسخ به اين پرسش كه يك سريال و يك نقش بايد چه اندازه براي بازيگر جذابيت داشته باشد كه باعث شود او 5 سال در هيچ فيلم يا سريال ديگري حاضر نشود، گفت: اين مساله به جنبه‌هاي مغفول‌مانده بازيگري، ارتباط سازنده و خوب عوامل صحنه و پشت صحنه با يكديگر و مديريت‌هاي فرهنگي برمي‌گردد.

وي با ذكر اين نكته كه در حال حاضر تلويزيون سردمدار عرصه فرهنگ و هنر شده و حركتي رو به جلو دارد، تاكيد كرد: همه اينها مي‌تواند در من به عنوان بازيگر ايجاد انگيزه كند. از جنبه حرفه‌اي آنچه يك بازيگر را 5 سال با وجود تمام مشكلات بسيار عجيب و غريب و گاه ابتدايي از جمله نبود امكانات رفاهي در بدترين شرايط جوي و جغرافيايي نگه مي‌دارد، عشقش به ديدن تأثير تمام چيزهايي است كه در اين سال‌ها بر او، نقش و جهان هنر و رسانه گذشته است.

عرب‌نيا در پاسخ به اين پرسش كه چقدر در خلق شخصيت مختار آزادي عمل داشته است؟ گفت: «مختارنامه» به شكل مستقيم برآيند نقاط مشترك علائق من، كارگردان و تمام گروه است. موفقيت‌هاي مختارنامه در زمان پخش ثابت خواهد كرد كه همه گروه براي به ثمر رسيدن اين سريال زحمت كشيده‌اند. بازيگر نقش مختار درباره استفاده از بدلكار در برخي صحنه‌ها به جاي وي گفت: در سريالي كه قرار است 5 سال براي ساخت آن زمان صرف شود، كارگردان ريسك نمي‌كند كه در صحنه‌هاي جنگي خطرناك و سواري‌هاي بي‌محابا از بازيگر اصلي استفاده كند، اما من به دليل علائق شخصي‌ام و بسياري از مسائل ديگر تا حد امكان خودم اين صحنه‌ها را بازي كردم.

عرب‌نيا با ذكر اين نكته ‌كه هميشه يك بدل ثابت در صحنه‌هاي خطرناك نقش او را بازي ‌كرده، گفت: اين بدلكار در صحنه‌هايي جاي من بازي مي‌كرد كه صورت مختار پوشيده بود يا در نماهايي كه از دور گرفته مي‌شد و باز هم صورت مختار ديده نمي‌شد.

عرب‌نيا ضمن تشكر از شخصي كه نقش بدل او را بازي كرده، يادآور شد: در ايران متأسفانه رابطه بازيگر با صحنه‌هايي كه با خطر جاني همراه است، درست تعريف نشده است. فردي كه قرار است نقش بدل بازيگر را بازي كند بايد رابطه نزديك‌تري با سريال داشته باشد و بسياري از مسائل براي او تعريف شود كه خوشبختانه در سريال «مختارنامه» اين اتفاق تا حدودي رخ داده است.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google
  • Furl
  • Reddit
  • Spurl
  • StumbleUpon
  • Technorati